Masna kosa

Masna kosa nastaje zbog prekomjernog lučenja zaštitnog sloja – sebuma. Iako je prvi poriv svake osobe s masnom kosom oprati je – upravo prečesto pranje samo pogoršava situaciju. Stručnjaci preporučuju da je potrebno odgoditi pranje barem jedan dan od uobičajenog jer na taj način vlasištu dajete vremena da se oporavi pa će se s vremenom početi manje mastiti.

Masnu kosu perite mlakom vodom i blagim šamponima, po mogućnosti ne svaki dan, regenerator stavljajte samo na vrhove, a pjenu za oblikovanje na korijen.

Regenerator na vrhove

Svakako je dobro izbjegavati agresivne šampone i regeneratore jer će dodatno pogoršati situaciju, a za masno vlasište nije dobro ni pranje u pretoploj vodi.
Regenerator kod masne kose treba staviti samo na vrhove, a pjenu za oblikovanje na korijen. Pjena će korijenu vlasi pomoći da se podigne od vlasišta. I bojom možete popraviti situaciju – svjetliji pramenovi, odnosno kosa obojena u nekoliko nijansi, najbolji je izbor za osobe s masnom kosom.

Slojevito šišanje

Dobro je koristiti šampone za volumen, a svako nepotrebno ''prčkanje'' rukama po kosi strogo je zabranjeno.
Ako vam se kosa brzo masti, izaberite frizuru koja se lako održava. Slojevito ošišanom kosom dobit ćete potreban volumen, a time i prekriti neželjenu situaciju kada se zamasti kosa.

Preporuka

La Croa - Balance - Herbal & Essential oil's

Balance šampon stvoren je za masnu kosu. Obogaćenost biljnim ekstraktima koprive i hmelja, esencijalnim uljima ružmarina i naranče te ulje argana i makadamije prenjet će čari prirode na kosu. Ovi će sastojci regulirati prekomjerenu proizvodnju sebuma koji uzrokuje masnu kosu.

Moglo bi vas zanimati