Suha kosa

Suha kosa neće se oporaviti sama od sebe – nahranite je kvalitetnim uljima i prirodnim sastojcima, a iz upotrebe izbacite pjene, gelove, lakove i ostala sredstva za oblikovanje. Lakovi, gelovi, pjene i ostala sredstva za stiliziranje i oblikovanje kose najveći su neprijatelji suhe kose. Na drugome su mjestu boje i šamponi za bojenje. Mnogi stručnjaci tvrde da je najbolja stvar koju za suhu kosu možete učiniti – izbaciti ih iz upotrebe. Da biste vidjeli prve učinke, morat ćete biti strpljivi barem pola godine. Također, trebalo bi, najmanje na pola godine, izbaciti iz upotrebe boje za kosu i sve tretmane poput ondulacije, peglanja i slično. Kao i svima nama, i kosi treba dati prostora i vremena.

Suha kosa treba hidrataciju i dubinsku njegu, a najviše od svega odmor i regeneraciju.

Maska i tretmani nakon pranja

Nakon što kosu operete pravilno odabranim šamponom, pobrinite se za masku. Maska, pakung ili bilo koji tretman, koji ćete na kosu nanijeti nakon pranja, u sebi mora sadržavati proteine. Kada je kosa u pitanju, najvažniji protein je keratin. On je gradivni protein kose. Svaka dlaka sastoji se od dugog niza keratina koji štiti vlas od vanjskih utjecaja. Oko vlasi stvara zaštitni sloj te je tako čini otpornijom i jačom.

Zaštitni sloj na vlasi

Kada koristite kvalitetan proizvod na bazi keratina, vlas dobiva dodatni zaštitni sloj. To će je učiniti otpornijom na pucanje i sve druge vanjske utjecaje te moguća oštećenja. Vlas će automatski biti čvršća, a kosa će izgledati punija i gušća. Svaki će sljedeći tretman sve više i više jačati kosu. S vremenom, kosa će dobiti na punini, gustoći, sjaju i strukturi te će je biti lakše oblikovati.

Preporuka:

La Croa - Nourishing - Argan & Macadamia oil

Za suhu kosu koristite proizvode iz La Croa Nourishing linije Argan & Macadamia oil