Kosa bez volumena

Kosa bez volumena stvara problem mnogim ženama. rješenje je ponekad jednostavnije negoli se čini. čak i ako vam je kosa prirodno tanka i ne možete se pohvaliti bujnošću – uz nekoliko trikova možete postići volumen.

5 trikova za veći volumen kose:

1.       Optička varka

Ovdje nije riječ o klasičnim pramenovima. to zna i može gotovo svatko. optička varka ili trik u bojenju kose najbolje ćete postići kombinacijom plavih i smeđih boja za kosu. bez obzira na to o kojoj se boji radi – jednobojna kosa uvijek djeluje monotono i jednolično.

2.       Prava mjera regeneratora

Previše regeneratora učinit će kosu teškom i automatski joj oduzeti volumen. traži se živost i lepršavost. regenerator treba nanijeti pravilno, najbolje samo na vrhove, i temeljito ga isprati. isto pravilo vrijedi i za šampon – u slučaju da ne koristite regenerator. kosu dobro isperite kako je ostaci šampona i regeneratora ne bi dodatno otežali.

3.       Oprezno sa šamponom

Želite li dodatan volumen – ne šamponirajte kosu dva puta. također – za postizanje što većeg volumena kose – ne koristite prejake i agresivne šampone.

4.       Sušenje naglavačke

Ovo sigurno znate – za veći volumen kosu sušite tako da glavu okrenete dolje. kada ste pri kraju sa sušenjem – nanesite malo laka i pričekajte da se kosa osuši.

5.       Mijenjajte rutinu (i frizuru)

Raznolikost razveseljava – govorili su stari rimljani. isto je i s frizurama. ne češljajte se uvijek na istu stranu. mijenjajte rutinu, mijenjajte frizuru, istražite nove načine i pronaći ćete nove uvojke, a rezultat će biti bujnija kosa.